Librem 14, PureOS og Coreboot

Da jeg modtog min Librem 14 laptop fra Purism testede jeg både deres Coreboot (BIOS) og PureOS (Linux OS), men måtte konstatere at det ikke lige spille for mig. Derfor valgte jeg at installere TianoCore i stedet for Coreboot – og Ubuntu.

Læs mere om TianoCore her og benyt denne guide, hvis du selv ønsker at skifte fra Coreboot til TianoCore.

Update: I forhold til dansk kan tastaturet godt være en udfordring, fordi nogle af de mere specielle tegn tilgås på mærkelige måde. Derfor har jeg installeret KNotes i Ubuntu og oprettet en lang, lodret note med hvordan disse tegn tilgås.

Højre Alt +
z  «        x  »        c  ©        v  “        b  ”        y  ←        u  ↓        i  →        7  {
0  }        8  [         9  ]          =  |

Venstre-Shift + Højre-Alt +
u  ↑        a  º        x  >        z  <