Signal – nem chat og telefoni

Signal appen, som du nemt kan installere på din mobiltelefon, giver dig adgang til en nem og sikker chat samt til nemt og sikkert at foretage tale- og videoopkald. Alt hvad du skriver, siger og viser gennem Signal krypteres før det forlader din mobiltelefon og dekrypteres først på den andens mobiltelefon. Det er det der kaldes end-to-end kryptering og sikre at du og den anden har et fortroligt digital rum, hvor andre ikke kan læse, lytte eller se med.

Signal er finansieret af donationer og koden bag Signal er open software hvilket betyder af massevis af uafhængige nørder har kunne gennemgå kode for sikkerhedshuller og logning. I en sag, hvor FBI forlangte oplysninger om en Signal bruger, kunne Signal kun oplyse “hvornår brugeren havde oprettet sig som Signal bruger” og “hvornår brugeren sidst havde været logget på Signal”. Kun to tidsstempler bestående af dato og tidspunkt. Ikke mere.

Når du har installeret Signal på din mobiltelefon, så vil dem af dine kontakter i kontaktbog, som også bruger Signal, optræde som kontakter i Signal. Hvis du under installationen vælger også at bruge Signal som SMS-app, så vil Signal automatisk bruge Signal til kontakter der også bruger Signal og almindelig SMS til resten af din kontakter.

På i hvert Android mobiltelefoner kan du nemt bruge Signal ved at benytte en genvej til en Signal kontakt på dit skrivebord. Hvordan vil jeg vise dig i det følgende – ét tryk og du kan chatte, tre tryk og du kan foretage et tale- eller videoopkald.

1. Først opretter vi en genvej til din kontakt på din mobiltelefons skrivebord. Åben Signal, åben en chat med din kontakt, tryk på de tre prikker øverst til højre. Vælg dernæst “Føj til startskærm”.

 

 

 

 

 

2. Tryk på “Tilføj”.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Du har nu en genvej til din Signal kontakt på dit skrivebord, som du kan bruge til nemt at starte en sikker chat, et sikkert taleopkald eller et sikkert videokald. Alle tre mulighed er som sagt end-to-end krypteret og foregår derfor i et fortroligt digitalt rum, som kun du og din kontakt har adgang til.

Og husk, du har ikke nødvendigvis noget at skjuler, du ønsker blot selv at vælge hvem du deler dette fortrolige digital rum. Privatliv er og bliver en menneskeret uanset hvad andre måtte påstå.

4. Ét tryk på din genvej til din kontakt og du har adgang til at chatte med din kontakt.

En tryk mere på telefonrør- eller videokamera-ikonet og du er på vej til at starte et tale- eller video-opkald til din kontakt. Og når du trykker på “Ring op”, så starter dit tale- eller videoopkald, hvis din kontakt tager opkaldet.