Introduktion til Jitsi video konference via Jitsi server

En Jitsi videokonference kan afholdes enten via Jitsi egen server (meet.jit.si) eller via egen server med Jitsi open source software installeret. I denne guide bruger jeg Jitsi egen server, som en demonstration af hvordan Jitsi fungerer.

En Jitsi videokonference kan startes eller tilgås fra et browser vindue (Chrome eller Chromium virker oftest bedst) eller fra appen Jitsi Meet (Android, F-Droid, iPhone) på din mobiltelefon eller din tablet. Den vigtigste sikkerhedsregel er at du skal vælge et tosset navn til din videokonference (fx SpiserEnAgurk) og kun dele dette navn med dem du ønsker skal deltage (fx via appen Signal, krypteret telefoni og chat app).

1. Åben meet.jit.si i din browser. Jitsi foreslår det ene tossede navn efter det andet. Du kan dog skrive dit eget og trykke “Go”.

2) Jeg valgt navnet “SpiserEnAgurk” til min videokonference. Derfor blev adressen på videokonferencen meet.jit.si/SpiserEnAgurk. Det er den adresse som du skal dele med dem du vil afholde konference med for at de kan tilgå konferencen.

3. Klik på “Tillad” for at tillade at Jitsi bruger din mikrofon og dit kamera.

 

4) Hvis dit kamera ikke er tildækket (som mit er), så vil du se dig selv. Dit kontrolpanel finder du i bunden af konferencen hhv. til venstre, i midten og til højre. Hold musen over hver af dem en stund, så hjælpe teksten bliver vist.

5) Jeg foretrælkket “tile view”, så jeg klikker på de fire firkanter nederst til højre. Imellemtiden har en af de andre deltager åbnet konference. Til højre ser jeg mit eget billede, hvor der står “me”. Klikker du på “me”, så kan du skrive dit navn. Nu er konferencen i gang og de enkelte deltagere kan tillade video, mute og unmute sig selv, åbne og lukke chatten etc.