Noter om at komme godt i gang med Windows 10 med Microsoft Office 365 og OneDrive

Installations af Windows med Microsoft Office 365 og OneDrive

Når Windows 10 (gen)installeres fra bunden på en computer, så er det muligt fra installationsprocessen at oprette ny e-mail konto til brug ved oprettelse af din Windows konto til Windows (hvis du ikke allerede har en). Adressen bliver i så fald [din adresse]@outlook.dk.

Under installationen bliver du også bedt om at tilføje en pinkode. Sæt et flueben, så du kan bruge andet end tal i denne pinkode Det gør din pinkode meget mere sikker. Det der i denne sammenhæng kaldes en pinkode er det sammen som din adgangskode til din Windows bruger, når du efter installationen starter din conmputer op og bliver bedt om at logge ind som bruger.

Efter installationen er afsluttet

Den Microsoft Office du finder i “Start” menuen er webapp versionen, der kun køre i din browser. De er bedre end ingenting, men noget crap sammenlignet med Microsoft Office app installeret på din computer.

• Efter installationen kan du fra en e-mail modtaget i dit e-mail program med din nye outlook.dk adresse via et link installere Microsoft Office. Med en ny Windows konto kan du vælge at starte med en måneds gratis prøveperiode på Microsoft Office. Derefter koster den ca. 600-800 kr. pr. år. For den pris får du en fuldt opdateret kontorpakke med alle de kendte programmer og OneDrive på 1 TB. Hvis du ikke ønsker Microsoft Office efter prøveperioden, så afmeld den før prøveperioden udløber.

• Du kan også (uden brug af det nævnte link i en e-mail) indstallere Microsoft Office ved at klikke på “OneDrive”-ikonet (nederst til højre) > “Hjælp og indstillinger” > “Mine premium-funktioner”. Ved at klikke på “Gå til Office.com” > “Hent Office” får du adgang til at download Microsoft Office apps. Og ved at klikke på “Administrer abonnement” kan du starte, ændre eller stoppe dit abonnement samt skifte kreditkort knyttet til din Microsoft konto.

Personlig boks i dit OneDrive

Indholdet i din personlige boks i dit OneDrive er ekstra beskyttet. Fx åbnes din personlige boks med totrinsbekræftelse (kode pr. SMS) og lukkes automatisk efter 20 minutters inaktivitet. For at oprette din personlige boks, så klik på “OneDrive”-ikonet > “Hjælp og indstillinger” > “Lås Personlig boks op” > “Næste” > “Tillad” > “Send sms til…” > Indtast de sidste 4 cifre i dit mobilnr. > “Send kode” > Indtast kode > “Bekræft”. Din personlige boks lukker nu op i “Stifinder”.

Hvis du ikke er aktiv i din personlig boks i 20 minutter, så lukkes den automatisk og skal åbnes igen med totrinsbekræftelse. Efter at din personlige boks har været åben i 10 minutter, så får du en pop-up besked der tilbyder at du kan “Holde den åben” eller “Lås Personlig boks”. Efter de 20 minutter er gået, så får du en pop-up besked om at din personlige boks nu er låst.

Hvis du serner på normal vis navigere ind i dit OneDrive med “Stifiner”, så vil du opdage at der nu er oprettet en mappe med navnet “Personlig boks”. Dobbelt klikker du på mappen, så bliver du bedt om at klikke “Send sms …”, indtast sidste 4 cifre i dit mobilnr. og indtaste kode (don’t panic – der kan gå nogle minutter før koden kommer). Hvis du ekter brug højreklikker på Personlig boks i OneDrive, så får du en valgmulighed om at låse den med det samme.

Synkroniser automatisk bogmærker m.m. til OneDrive

Med Windows følger den nye Edge Browser, der fungere som Google Chrome, fordi dens indmad er Chromium (open source udgaven af Chrome uden Google).

Edge Browseren kan synkronisere (løbende gemme) din browsers historik, favoritter, gemte adgangskoder og andre browserdata på dit OneDrive, hvis du slår det til. Klik på Edge > tre-prikker ikonet øverst til højre > “Indstillinger” > “Profiler” > “Synkroniser” > “Peronlig” > “Slå synkronisring til”. Gennemgå listen over det der synkroniseres til OneDrive og vælg fra og til afhængig af hvad du ønsker at synkronisere.

Skift af adgangskode til din Microsoft konto og abonnement

Åben microsoft.com i din Edge Browser og klik på person ikonet øverst til højre. Klik på “Min Microsoft-konto”. Kontrolpanelet til din Microsoft konto åbnes nu i en ny fane i Edge og herfra kan du bl.a. skifte adgangskode til din Microsoft konto og start, ændre og stoppe abonnementer. Under “Enheder” kan du administrere hvilke enhder din Microsoft konto bruges til. Klik på “Alle enheder” under “Enheder” > Indtast din adgangskode. I denne del af kontrolpanelet kan du administrere de enkelte enheder og bl.a. slå “Find min enhed” fra og til samt fjerne gamle enheder. Det sidste gør du ved at åbne en specifik enhed og klikke på ned-pil ud for “Administrer” øverst i det blå felt og vælge “Fjern …”, sætte et fluben og klikke på “Fjern”. Den fjernede enhed bliver dog først logget af OneDrive, hvis du efterfølgende skifter adgangskode til dit OneDrive og synkroniseret indhold på den fjernede enhed vil forblive på denne enhed. Indholdet af din personlige boks vil dog være beskyttet af den nye adgangkode og kravet om en totrinsbekræftelse.

Kryptering af harddisk

Windows 10 Home version har ikke den funktion at kryptere din harddisk med BitLocker, det kræver Pro versionen.

• Du kan tjekke hvilken version af Windows 10 du har ved at søge på “Kontrolpanel” og klikke på “Kontrolpanel” > “System og sikkerhed” > “System” > “Windows-specifikationer” > “Udgave”.

• Du kan også tjekke det ved at logge på din Microsoft konto ved at åbne microosft.com i Edge og klikke på person-ikonet øverst til højre > “Min Microsoft-konto” > Klik på computer ikon under “Enheder” > “Administrer” under den aktuelle enhed > “Oplysninger og support” > “Udgave”. Hvis du klikker på fanen “Sikkerhed og beskyttelse”, så vil du under “BitLocker-databeskyttelse” kunne se om din enheds harddisk er krypteret ved hjælp af BitLocker.

Hvis du benytter en Windows 10 Home, så er du med andre ord nød til at opgadere den til Windows 10 Pro for at kunne benytte BitLocker til kryptering af din harddisk. Foretage en backup af dine filer til dit OneDrive, søg hjælp til opdatering til “Pro” (fx med en USB nøgle) og restore dernæst dine filer igen fra dit OneDrive. Et installatios images til Windows 10 Pro kan mod betaling downloades på micrsoft.com.

Backup af specifikke mapper i din brugermappen til OneDrive

Med denne backup procedure vil filer i specifikke undermapper i din brugermappe, C:\Users\[brugernavn], blive sikkerhedskopieret til dit OneDrive. Hvis din computer bliver geninsttaleret eller du skifter til en anden computer, så vil din brugermappe være væk, men indholdet af dit OneDrive vil fortsat bestå og være tilgængelig for dig.

1. Søg på “Sikkerhedskopi”
2. Vælg “Indstillinger for sikkerhedskopiering”.
3. Klik på “Sikkerhedskopier filer” under “Sikkerhedskopier filer til OneDrive”.
4. Du får vist hvad der vil blive oprettet en sikkerhedskopi af (mapperne SKrivebord, Dokumenter, Billider i din brugermappe). Du får vist hvor meget indholdet fylder og hvor meget plads der er på dit OneDrive.
5. Hvis du vil have tilføjet andet til din sikkerhedkopi – fx undermapperne “Overførsler”, “Msuik” og “Videoer”, og/eller dine egne undermapper – så kopier dem til fx undermappen “Dokumenter” i din brugermappe.
6. Klik på “Start sikkerhedskopirering”.
7. Klik på “Få vist synkroniseringsstatus”.
8. Afvent status “OneDrive er opdateret”.

Restore af tidligere backup fra OneDrive

1. Klik på OneDrive ikonet nederst til højre og afvent status “OneDrive er opdateret”.
2. Nu vil din backup af de specifikke undermapper af din tidligere brugermappe befinde sig i dit OneDrive, ikke i din nye brugermappe på din nyinsttaleret eller nye computer.
3. Efter et stykke tid vil de specifikke undermapper i dit OneDirve blive synkroniseret fra dit OneDrive til din brugermappe. Fx “Dokumenter”. Hvis “Dokumenter” er stavet på dansk i dit OneDrive og din nyinstallerede eller nye computer benyttet engelsk navne på undermapper i din brugermapper, så vil begge være at finde i din brugermappe. Fx “Dokumenter” og “Documents”. Slet den engelske version af de specifikke undermapper i din brugermappe, HVIS de er tomme.
4. Fordel de ekstra mapper du evet. gemte i mappen “Dokumenter” før du foretog din sikkerhedskopiering.
5. Når du fx i Word fremover gemmer dit arbejde, så gem det i “Denne pc”. Dit arbejde vil så blive gemt i undermappen “Dokumenter” i din brugermappe og ligeledes blive synkroniseret til undermappen “Dokumenter” i dit OneDrive. Gemmer du derimod dit arbejde direkte i OneDrive, så bliver det gemt i roden af dit OneDrive og ikke i undermappen “Dokumenter” i din brugermappe og OneDrive.

Opdatering af apps

Gå ind i “Microsoft Store” i “Start”, klik på tre-prikker øverst til højre, vælg “Downloads og opgraderinger” og klik på “Hent opdateringer”. Tjek med jævne mellemrum om der er nye opdateringer til de apps du bruger.

Opdatering af Windows og programmer

Klik på “Start” > “Indstillinger” (tandhjul ikon) > “Opdateringer og sikkerhed” (hvis du højreklikker på dette punkt, så kan du tilføje det til “Start”). Klik først på “Avancerede indstillinger” og slå “Modtag opdateringer til andre Microsoft-produkter, når du opdaterer Windows” til. Klik dernæst på tilbage-pil øverst til venstre og på “Søg efter opdateringer”. Du kan med fordel en gang om ugen foretage en “Søg efter opdateringer” for at være sikker på at din Windows er opdateret og for at du selv kan bestemmer hvornår Windows opdaterer.

Ekstra tips

• Ændring af mobilnummer til Personlig boks. Hvis du ændre dit mobilnummer som er knyttet til din Microsoft konto, så ændres det mobilnummer som er knyttet til sikkerheden omkring din Personlige boks IKKE. Det skal ændres et andet sted: OneDrive ikonet nederst til højre > “Vis online” > Tandhjul øverst til højre >  “Indstillinger” > “Personlig boks” > “Bekræft din identitet” > (gennemfør det med det gamle nummer) > “Administrerer” > Tilføj dit nye nummer med “Tilføj sikkerhedsoplysning” (skift til nummer i stedet for e-mail) > Benyt “Fjern” til at fjerne det gamle nummer.

• Til privat brug – enkelt og familie abonnement. Hvis du kun skal købe abonnement (Office 365 + OneDrive) til dig selv (enkelt, 549 kr./år), så kan det betale sig for dig at oprette et “Office”-kollektiv med 5 andre brugere (799 kr./år) og deles om udgiften (133,17 kr./år pr. bruger). Det er den første bruger – dig, køberen – der invitere de 5 andre til at blive en del af “Office”-kollektivet.

• Skift adgangskode (pinkode) til Microsoft konto: “Start” > Klik på bruger ikon > “Skift kontoindstillinger” > Gennemfør først “Bekræft din identitet for at synkronisere adgangskoder på tværs af dine enheder”, hvis det tilbydes > “Administrer min Microsoft-konto” > (Åbner i browser) > “Opdater dine sikkerhedsoplysninger” > “Opdater” > “Adgangskodesikkerhed” > “Skift adgangskode” > Indtast gammel adgangskode og ny dagngskode (2 gange) > “Gem” > Indtast din outlook.com mail i øverste felt og klik på “OK” > Efter genstart vil du blive bedt om at logge ind på din “OneDrive” igen med din nye adgangskode.

• Skift adgangskode (pinkode) til din Windows bruger: “Start” > Bruger ikon > “Log af” > “Jeg har glemt min pinkode” (adgangskode) > Log ind på din Windows konto totrins bekræftelse (kræver din mobiltelefon) > “Fortsæt” > Sæt flueben ved “Medtag bogstaver og symboler” > Vælg og indtast ny adgangskode > “OK”. Det gælder kun for den aktuelle computer. Hvis du fx har flere computere tilknyttet til den samme Microsoft konto, så skal du gøre det ved hver enkelt computer.

To niveau sikkerhed (standard user og administrator user). Som udgangspunkt er din Windows bruger administrator user med rettigheder til at installere software. Hvis du opretter en ekstra bruger (brugernavn: admin) som er administrator user (rettigheder), så kan du nedgradere din almindelige bruger til standard user (rettigheder). Det vil betyde at hver gang du som almindelig bruger (standard user) forsøger at installere software (eller fjerne ikoner på Skrivebordet), så vil du blive afkrævet administrator godkendelse (log ind af administrator user). Du behøver ikke at oprette din administrator user med en Windows konto (det er lidt snørklet at snige sig uden om dette).

• Hvis du vil benytte ovenstående sikkerheds “setup” med to niveau sikkerhed, så krypter din harddisk med BitLocker først. Standard User (knyttet til Microsoft konto) vil fejle i at gemme Recovery Key / Genoprettelsesnøgle på Microsoft konto, fordi Administrator User (lokal administrator) ikke et knyttet til en Microsoft konto (to brugere på en fysisk enhed kan desværre ikke være knyttet til den samme Microsoft konto).

• Hvis du benytter Windows 10 Pro og krypterer din harddisk med BitLocker, så bliver du tilbudt at gemme din Genoprettelsesnøgle til din krypterede harddisk på en ud af tre måder – på din Microsoft konto, på papir (print) eller på en USB nøgle. Genoprettelsesnøglen kan bruges til manuelt at dekryptere din harddisk. Hvis du vælger at gemme den på din Microsoft konto, så finder du den på følgende måde: Åben microsoft.com i en browser > Person ikon oppe til højre > “Min Microsoft-konto” > “Alle enheder” > Log ind med Microsoft konto > “Administrer” under aktuel computer / enhed > “Sikkerhed og beskyttelse” > “BitLocker-databeskyttelse” (rul ned) > “Administrer genoprettelsesnøgle” > “Bekræft din identitet” med SMS kode > “BitLocker-genoprettelsesnøgler” (Nøgle-ID, Genoprettelsesnøgle)

• Hvis du skal synkronisere en større mængde data til eller fra OneDrive, så kan du med fordel begrænse båndbredde tilpas. Hvis synkroniseringen sker på fuld skrue, så kan du risikere at fx streaming eller videokonference hakker. Det gør du ved at gøre følgende: Klik på OneDrive ikon nederste højre hjørne > “Hjælp & indstillinger” > “Indstillinger” > “Netværk” > Sæt “Overførselshastighed” og “Downloadhastig” til “Begræns til” og vælg en båndbredde